Mobile Marketing

Uw partner in M-Commerce

By - admin

btw-nummer digitaal aanvragen

btw-nummer digitaal aanvragen

Klaar om de sprong te wagen als zelfstandige en wil je alles online geregeld hebben? Geen zorgen, het is eenvoudig. Met hulp van je sociaal verzekeringsfonds kun je snel digitaal je weg vinden naar je eigen bedrijf. Zowel je btw-nummer als je sociaal statuut zijn in enkele klikken geregeld.

Starten in de ondernemerswereld

Voordat je aan de slag gaat, kies je de geschikte bedrijfsvorm (bijvoorbeeld eenmanszaak of vennootschap). Daarna word je lid van een sociaal verzekeringsfonds, zoals Avixi, en open je een zakelijke bankrekening.

Rol van het Ondernemingsloket

Een ondernemingsloket faciliteert bij je aanmelding bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en het activeren van je btw-nummer, alles comfortabel online.

btw nader verklaard

btw, ook wel belasting over de toegevoegde waarde, wordt betaald door je klanten wanneer zij van je kopen. Vervolgens draag jij dit bedrag af aan de overheid via je btw-aangifte.

Wanneer is een btw-nummer essentieel?

Zodra je een bedrijfsactiviteit start die onder de btw-wetgeving valt, heb je een btw-nummer nodig. Dit maakt het beheer van belastinginkomsten eenvoudiger. Sommige beroepen, zoals artsen, zijn vrijgesteld van btw maar hebben nog steeds een ondernemingsnummer nodig.

Wie dient een btw-nummer te hebben?

De meeste commerciƫle activiteiten en veel vrije beroepen vereisen een btw-nummer, ongeacht of je voltijds of deeltijds werkt. Er bestaan echter uitzonderingen.

btw-vrijstellingen

Er zijn beroepen, met name in de sociale sector, die zijn vrijgesteld van btw. Een gedetailleerde lijst hiervan is te vinden op Fisconet.

Online btw-nummer aanvraagproces

Om een btw-nummer aan te vragen, moet je eerst bij de KBO een ondernemingsnummer verkrijgen. Met Avixi aan je zijde is dit een fluitje van een cent. Na registratie wordt je btw-nummer doorgaans binnen 24 uur geactiveerd.

btw-regimes

Al besloten welk btw-regime voor jou van toepassing is? Er zijn diverse opties zoals maandelijkse of kwartaalaangifte.

Digitale portaal van Avixi

Ben je van plan een boekhouder in te schakelen? Je kunt ze toegang geven tot het Avixi e-loket, waardoor de administratie soepeler verloopt.

Vereiste vergunningen

Voor bepaalde beroepen zijn specifieke vergunningen nodig. Je ondernemingsloket helpt je hiermee.

Verbinding met een Ziekenfonds

Na het regelen van je ondernemings- en btw-nummer bij een sociaal verzekeringsfonds zoals Avixi, is het verstandig je ook bij een ziekenfonds aan te melden.

Extra verzekeringen

Overweeg aanvullende verzekeringen bij het lanceren van je bedrijf.

Begin digitaal met ondernemen

Klaar om te starten als ondernemer? Met Avixi aan je zijde wordt het online aanvraagproces van je btw-nummer kinderspel. Binnen no-time ben je aan de slag!